- Orzechowe placuszki z ricottą
- Konfitura morelowo-waniliowa
- Konfitura cytrynowa z kiwi
- Orkiszowe pancakes z syropem pomarańczowym
- Jajka sadzone z chlebem i sałatą
- Czekoladowe pancakes
- Tosty francuskie z czekoladą
- Cebularz z fenkułem
- Cobbler z owocami jagodowymi
- Dyniowe scones
- Dyniowa granola
- Bratheringi
Lunch
- Krem z dyni
- Warzywne Rogan Josh
- Soba z kurczakiem i warzywami (makaron)
- Udon z wołowiną (makaron)
- Knedle ze śliwkami
- Kanapki z rostbefem i sosem BBQ
- Kanapki z wędzonym łososiem i pesto z rukoli
- Pizza z zielonymi szparagami
- Sałatka ze szparagami i casarecce
- Spaghetti z pesto z pieczonej papryki
- Galette z pomidorami i ricottą
- Tajska zupa z łososiem
- Sałatka z pieczonych rzodkiewek, młodej botwinki i ziemniaków
Mrożone
- Lody malinowe
- Lody jagodowe
- Lody wiśniowe z kardamonem
- Wegańskie lody z awokado
- Lody brzoskwiniowo-morelowe z macierzanką
Ciasta
- Śliwkowa tarta orzechowa na razowym spodzie
- Pumpkin Pie na ciasteczkowym spodzie
- Ciasto czekoladowe z cukinią
- Ciasto cytrynowo-orzechowe
- Ciasto daktylowe na mące żytniej (razowej)
- Miodownik
- Migdałowy torcik z cytrynowym kremem
- Chlebek bananowy z czekoladą
- Drożdżowy wieniec cynamonowy
- Drożdżowy wieniec czekoladowo-pomarańczowy
- Drożdżowe z borówkami i kruszonką
- Drożdżowe ciasto dla alergika (wegańskie)
- Galette z borówkami i brzoskwiniami
- Buraczane brownie
- Orzechowe ciasto z gruszkami
- Owsiana szarlotka z orzechami
- Linzer torte
- Ciasto gryczane (bezglutenowe)
- Ciasto marchewkowe (bezglutenowe)
- Rabarbarowa tarta tatin
- Mazurek z solonym karmelem, masłem orzechowym i preclami
- Cytrynowy mazurek (bezglutenowy)
- Brownie idealne
- Szarlotka z papierówek pod bezą
- Chlebek bananowy z kaszą jaglaną
- Drożdżowe zawijasy z kardamonem i dżemem truskawkowym
- Śliwkowiec z orzechami i czekoladą
- Chlebek dyniowy z palonym masłem i nutellą
- Pumpkin pie na kruchym spodzie
- Tort czekoladowo-orzechowy (bezglutenowy)
- Chlebek cukiniowy z polewą
- Ciasto drożdżowe z dżemem malinowym i marcepanem
Ciasteczka
- Babeczki orzechowo-śliwkowe z czekoladą
- Zawijasy z cynamonem i polewą
- Ciastka dyniowo-orkiszowe
- Chocolate chip cookies
- Biscotti z migdałami i żurawina
- Ciastka czekoladowe z kremem fistaszkowym
- Faworki / chrust z piekarnika
- Czekoladowe muffiny z kremem kajmakowym i karmelem
- Kruche ciasteczka cytrynowe
- Żytnie ciastka bananowe
- Korzenne ciasteczka z melasą
- Ciastka z masłem orzechowym i batonikami Daim
- Ciastka intensywnie czekoladowe
- Dyniowe muffiny z cynamonowym kremem (bezglutenowe)
- Dyniowe ciasteczka z kawałkami czekolady
- Faworki / chrust (smażone)
- Ricciarelli (toskańskie ciasteczka)
- Churros (hiszpańskie pączki)
- Brownie z ciecierzycy (bezglutenowe)
Desery
- Crumble morelowo-malinowe
- Simplisy - indyjskie trufelki
- Trufle z nutą amaretto
- Kisiel cytrynowy z waniliową śmietanką
- Germknödel z sosem waniliowym i makiem
- Pizookie
- Pizookie migdałowo-malinowe
- Domowy Knoppers
- Galaretki owocowe
- Orkiszowe crumble z gruszkami i brzoskwiniami
- Pralinki z kajmakiem i masłem orzechowym
- Jagielnik jagodowy (sernik jaglany)
- Makówki
Pieczywo
Napoje
- Koktajl z winogron
- Pigwówka
- Piernikowa gorąca czekolada
- Woda pietruszkowa
- Smoothie z truskawkami, malinami i brzoskwinia
- Cold brew coffee
- Cold brew tea
- Jagodowa agua fresca
- Mleko z orzechów włoskich
- Sok marchwiowo-owocowy (przecierowy)
- Imbirowe mojito
- Smoothie z liści rzodkiewki i matcha
Przetwory i smarowidła
- Konfitura morelowo-waniliowa
- Konfitura cytrynowa z kiwi
- Lemon curd
- Czekoladowy krem z awokado
- Syrop rabarbarowy z rozmarynem i trawą cytrynową
Fotorelacje
- Bytomski targ staroci
- Świąteczne warsztaty cukiernicze
- Wielkanocne warsztaty cukiernicze
- Jarmark świąteczny (Berlin)
- KATO Bazar, lipiec 2013
- Publikacja w magazynie Spring Plate (i moja okładka!)
- MENUfaktura, czerwiec 2014
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz